Barion Pixel

Gyógyír

Kúpfüstölőt vagy pálcikás füstölőt válasszak?

Rohanó világunkban szinte elhagyhatatlan a kellemes, léleknyugtató illat fontossága. Ennek egyik forrása lehet a füstölő.

Indiai kúp alakú füstölő jellemzői

A füstölő kúpok egyszerű kúp alakú, kötőanyaggal összegyúrt illatanyagok, melyeket kúp alakúra formáznak, majd kiszárítanak. Ehhez természetes, káros anyagtól mentes anyagokat használnak.

Rövid égési idő, sűrű füst jellemzi a kúp alakú füstölőt. Általában 2-3 cm magasak és átmérőjük 1-2 cm. Mivel nem tartalmaznak bambuszpálcát, illatuk valamennyire eltér a füstölő pálcáétól. Az indiai füstölő kúpok égési ideje általában 20 perc. Ugyanúgy kell meg gyújtani, mint egy füstölő pálcikát.

A kúp formájú füstölő rövidebb ideig ég, és ennek megfelelően hamarabb bocsátja a levegőbe illatát.

Alkalmazása nagyobb termekben, folyosókon vagy verandákon ajánlott. Ezzel a típusú füstölővel vendégeink számára kifejezhetjük vendégszeretetünket.

A kúp füstölő doboz tartalmaz egy fém  kúp füstölő tartót is. Használata egyszerű. Mindig tartsuk távol gyúlékony környezettől, pl függöny, szőnyeg, fapadló stb. Ha másképp nem tudjuk megoldani, akkor a kúp füstölő tartót tegyük rá egy kistányérra vagy befőttesüveg kupakra, bármire, ami nem gyúlékony! Lehet egy homokkal vagy földdel töltött tálkában is elhelyezni. A kúp füstölőtartó nem izzik át, de mégis mint minden füstölőnél és gyertyánál érdemes odafigyelni.

Mindig használjon füstölőtartót a füstölő pálcák és kúp alakú füstölők égetésekor, hogy elkerülje a baleseteket! Soha ne hagyja felügyelet nélkül az égő füstölőt, és ne menjen el otthonról még akkor sem, ha füstölőtartót használ.

A pálca (rúd) formájú füstölő egyenletesen bocsátja ki a levegőbe illatát.

Alkalmazása leginkább szobákban ajánlott, amikor egyedül vagy kisebb társaságban kívánjuk élvezni a füstölő fenséges illatát.

A füstölő pálcikák használata:

Gyújtsuk meg a füstölőpálcika végét, majd fújjuk el az apró lángocskát.

Az égő pálcikát helyezzük a  füstölőtartóba, amit egy tányérra, vagy más nem gyúlékony anyagú tálra helyezünk, hogy felfogja a lehulló hamut.

Az égő füstölőpálcikát helyezhetjük egy hamuval háromnegyedig megtöltött kis tálba is. A hamu egyenesen tartja a füstölőt. (Hamu helyett használhatunk homokot vagy rizst is, ám a legjobb a füstölő saját hamuja — érdemes összegyűjteni — mert teljesen végig ég benne a füstölő.)

 A füstölőt a tartóval a szoba közepére, vagy egyik sarkába helyezzük,  ne közvetlenül magunk mellé.

 A legjobb módja a füstölő megtapasztalásának, ha kellő távolságból élvezzük a füstöt. Ahogy a füst felszáll, élvezhetjük a teret betöltő kellemes illatát. A füstölő elégése után is tartósan megmarad az illat.

Kiemelt termékeink